این مقام چینی گفت که برخی همکاری چین و آفریقا را مورد تحقیر قرار می دهند و کیفیت زیرساخت ها را ناچیر می شمرند. اما اینکه چه چیزی به عنوان زیرساخت باکیفیت به حساب آید و چه کسی واقعا متعهد به رفاه مردم آفریقا باشد، مساله ای که مردم آفریقا بهتر از هر کس دیگری از آن مطلع هستند.
در این میان، وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مورد این تحقیق اظهارنظری داشت و اعلام کرد که زیرساخت ها یکی از گلوگاه های توسعه آفریقاست.
محققان تاکید کردند که شرکت های دولتی چین، کشورهای آفریقایی را با خدماتی چون احداث جاده ها، خطوط ریلی، پل ها، بنادر، سدها و آسمان خراش ها تغییر داده اند.
به گفته پژوهشگران، چین با دقت نظامی سازمان یافته، به برخورداری از سرعت و قابلیت اطمینان معروف است.
وی یادآور شد که از زمان تاسیس مجمع همکاری چین و آفریقا، شرکت های چینی بیش از ۱۰ هزار کیلومتر راه آهن، تا ۱۰۰ هزار کیلومتر جاده، نزدیک به یک هزار پل و تقریبا یکصد بندر در آفریقا احداث کرده و بیمارستان و مدارس بسیاری ساخته اند.
به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای استار (the-star.co.ke)، این بررسی نشان داد چین در زمینه تصمیم گیری و تکمیل به موقع پروژه ها در آفریقا از اتحادیه اروپا پیشی گرفته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت که پکن همواره آفریقا را قاره ای با پتانسیل بالا برای همکاری بین المللی در نظر می گیرد. همه کشورها باید به حق حاکمیت آفریقا احترام گذارند و به صدای این قاره گوش فرا دهند.